El nostre equip docent busca que l'alumnat es motivi per l'estudi, que vegi que és una activitat gratificant i agradable, que tot el que s'estudia té una finalitat real relacionada amb el món laboral. Per això, la nostra metodologia de treball és dinàmica i pràctica, amb una formació compromesa amb l'alumnat, flexible, personalitzada, integradora, potenciadora de valors i oberta a tothom.

CONEIX LES EXPERIÈNCIES I OPINIONS DELS NOSTRES EXALUMNES A EDUCEM

EL MEU PAS PER EDUCEM

Escric aquest missatge per deixar constància del meu pas per l’Educem, ja que han sigut els millors anys de la meva vida.

Una vegada finalitzada la ESO vaig voler estudiar un grau mig d’informàtica y de tots els centres que vaig mirar, per sort vaig arribar al millor. Al grau mig d’informàtica la veritat, no vaig esforçar-me gaire, que això no vol dir que sigui fàcil, tot hi això i gracies als professors, vaig anar aprenent i avançant fins finalitzar-lo exitosament.

Una vegada finalitzat em vaig preguntar: I ara que faig?

Vaig voler seguir amb els meus estudis d’informàtica al grau superior però per això vaig tenir que afrontar la prova d’accés, així que vaig fer un curs per preparar-me aquí mateix. El curs va ser dur però em va anar genial i vaig passar la prova.

Finalment en els 2 anys de grau superior, vaig conèixer a molta gent i vaig fer moltes grans amistats que encara cuido. També vaig fer amistat amb els professors ja que eren com un company mes, algú amb el que podies parlar i aprendre. Això si, ells marcaven la seva autoritat com a professors. Durant aquest temps allà vaig aprendre molt i vaig créixer com a persona, vaig trobar feina gracies a les pràctiques y ara estudio una enginyeria informàtica. Ara trobo a faltar tot el que vaig viure allà, com si tots fóssim una gran família.

Sergio Torres Martí, Antic alumne del CFGM Explotació de Sistemes Informàtics (ESI), Prova d’Accés a Grau Superior (PPAS) i CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM). - http://stmblog.com/
PRESENTACIONS DELS PROJECTES D’ADMINISTRACIÓ I FINANCES

Un any més tard he tornat a trepitjar aquesta aula, aquest cop com a espectadora. Amb un petit sentiment nostàlgic d’aquell dia, d’aquells nervis previs a la presentació. Recordo aquell dia com un dels més importants de la meva vida, per què presentàvem un projecte en el qual els meus companys i jo havíem treballat moltíssim, i també pel fet de ser l’últim dia que trepitjava l’escola Educem com a alumna. Una escola que m’ha fet créixer com a persona. Deixava enrere 4 anys plens de records, de noves amistats, de professors increïbles però sobretot plens de coneixements.

Avui sense cap nervi he pogut gaudir de les presentacions, en especial la de la meva germana i els seus companys de TOT AQUÍ . Avui heu pogut comprovar que tot esforç té la seva recompensa. I que tantes hores de feina us han donat un resultat excel·lent!! Enhorabona nois heu fet un treball immillorable, felicitats!!

Vull donar les gràcies a tot el professorat, pel gran nivell de coneixements que m’heu transmès, quan hi ets com alumna no t’adones però un cop ets fora, i en el meu cas a la Universitat, et dones compte de que tot el que em vàreu ensenyar realment era important i que ara ho he pogut i podré posar en pràctica. I vull donar-vos les gràcies també perquè a més de grans professors també sou unes grans persones.

Gràcies Educem per fer-me sentir sempre com a casa meva.

Maria Esquis Sánchez, Antiga alumna de Batxillerat i del CFGS d’Administració i Finances | 6 de juny de 2014
EDUCEM: LA MEVA EXPERIÈNCIA PERSONAL

Ja fa 10 anys des de la meva primera estada a Educem, i no podria estar mes agraïda a les persones que m’hi vaig trobar. Quan vaig arribar ningú donava 5 cèntims per mi. Tenia 17 anys, venia de fer un primer de batxillerat desastrós, i volia cursar un cicle formatiu de grau mig per tenir un ofici que em permetis guanyar-me la vida d’una manera mes fàcil.

A Educem vaig trobar a les 2 professores que impartien el cicle de farmàcia, elles son les responsables de tornar-me la meva autoestima, de motivar-me per continuar estudiant. La Sílvia i la Alícia em van donar tot el suport que vaig necessitar em van aconsellar cursar el batxillerat científic, i ara em sento orgullosa d’estar fent la carrera de Farmàcia a la UB.

Recordo aquells anys, i a aquells mestres amb molt de carinyo, l’adolescència és una etapa complicada i confosa a la qual la Sílvia i la Alícia sempre van posar una mica de claredat, recordo una conversa on jo els exposava per que no podia continuar estudiant per que en l’altre institut m’havien dit que ser dona de fer feines, no era cap deshonra. Cosa que és certa, el que és una deshonra es desmotivar als alumnes. El meu problema no era que fos curta de gambals, o tingués dislèxia, el meu problema era que em faltava capacitat de sacrifici, i no sabia (per que mai ningú m’ho havia explicat) com estudiar determinades matèries, com preparar correctament un examen… elles van fer-ho. No podria explicar com, ni quan però suposo que el dia a dia entre les parets del centre, la confiança i el suport que em donaven em van motivar per continuar endavant.

Durant la meva estada de tres anys a Educem vaig trobar un equip humà de professors compromesos amb l’aprenentatge dels seus alumnes, persones comprensives capaces d’aplicar el sentit comú, que em van guiar i em van donar les eines necessàries, no només per poder superar les assignatures que mes em costaven, sinó també a com afrontar situacions difícils i a com actuar davant d’un conflicte amb mà esquerra per solucionar-ho.

Per últim no voldria acabar aquest escrit sense donar les gràcies a tots els professors que vaig conèixer en aquella etapa de la meva vida que no només em van ensenyar ciències, i llengües, sinó que també van inculcar valors com tolerància, respecte, capacitat d’autocrítica…

Gracies a tots per tot.

Joana Padilla, CFGM Farmàcia a Educem | Batxillerat científic a Educem | CFGS Laboratori de Diagnòstic Clínic | Grau Universitari de Farmàcia (actualment en curs).
Mercè, només volia dir-te que m’ han tornat ha trucat de l’empresa BONET, (on vaig fer les pràctiques), de seguit he treballat amb ells fins l’octubre de 2013, desprès he estat a l’atur quatre mesos perquè son els més fluixets de feina allà, però amb el compromís que em trucarien.

És l’únic curs que he fet que he aprofitat i m’ha servit ( i n’he fet molts…) , tal i com estan les coses ara, és d’agrair.

Moltes gràcies.

Silvia Ortiz Bueno, Curs de Formació Ocupacional d’Anglès Comercial 2011-2012 | Març 2014
EL MEU PAS PER L’ESCOLA EDUCEM

Ben acabada l’ESO els dubtes sobre com prosseguir la meva formació i, en definitiva, amb la meva vida estaven presents. Des de sempre m’havia agradat la idea de treballar amb persones i volia dedicar-me a això, però degut a les meves experiències, a l’escola i a l’ESO, aquest somni el veia molt lluny. Tot i així, no gaire convençut, sense hàbits d’estudi i amb l’autoestima baixa en qüestió d’estudis, vaig decidir arriscar-me i seguir estudiant, apostant per fer un grau Mig de Farmàcia a l’Escola Educem. Aquest procés va ser difícil però gràcies al professorat del cicle, que em va animar constantment i em va ajudar, vaig poder veure que amb esforç i amb ganes es podia tirar endavant i lluitar pels somnis que té cada un.

Amb el temps vaig seguir aquell camí que m’havien transmès i ara, a dia d’avui, després d’haver acabat una diplomatura i una llicenciatura, sóc conscient de tot el meu camí, podent-me dedicar a treballar amb persones, que és el que sempre he volgut. No obstant, si miro enrere encara em sorprenc del recorregut que he fet i les contrarietats que he pogut superar.

Dani Pérez , 2002 CFGM de Farmàcia a Educem | 2002 FO d’Auxiliar en Geriatria a Educem | 2005 Batxillerat de Ciències Socials i Humanitats a Educem | 2007 CFGS de Tècnic Superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives a Mollet | 2010 Diplomatura de Magisteri d’Educació Física Universitat de Vic | 2011 Director de lleure de la Fundació Pere Tarrés | 2013 Llicenciatura de Psicopedagogia de la UAB
CARTA D’UNA ALUMNA DEL CFGM FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA A LES SEVES PROFESSORES

Hola,
Ahora que ha pasado ya el susto de la síntesis, les escribo estas líneas porque siento que no debo despedirme de ustedes sólo con un adiós, dos besos y deseos de suerte.

Tengo tanto que agradecerles, que todas las palabras me quedarían cortas, he aprendido muchísimo, y esto es porque he tenido las mejores maestras. No quiero parecer “pelotera” pero hay que decir la verdad, se nota cuando una persona sólo transmite conocimientos y cuando en realidad tiene ganas de que sus alumnos aprendan. Han sabido ser amigas, confidentes y se han tenido que llevar a casa no sólo nuestros exámenes y trabajos sino también nuestros sentimientos y problemas y todo eso se agradece

Muchos pueden ser profesores, pero muy pocos se merecen que se los llame maestros y he ahí la diferencia. Me llevo parte de su intelecto y parte de su tan valioso tiempo que no existe dinero ni ningún bien material con el que se pueda pagar.
Bueno, no me alargo más, por todo y por muchas cosas más, simplemente….

Gracias

Paola Bolaños, CFGM Farmàcia i Parafarmàcia. Promoció 2013 | Actualment estudia el CFGS de Laboratori de Diagnòstic Clínic
Aquest missatge és una mica cursi però us ho havia de dir… Gràcies pel nivell amb el que ens feu sortir de FAR perquè mai hagués pensat que ara en un grau superior tindria tot excel·lents. Continueu ensenyant com ho feu que realment ho feu perfecte!!!!!! Molts petons.
Aida González , CFGM Farmàcia i Parafarmàcia. Promoció 2013 | Actualment estudia el CFGS d'Higiene Bucodental
Bon dia Laura:

Em preguntes, la meva experiència durant la meva estada a l’escola Educem?

La meva estada a l’escola Educem va ser curta però intensa i amb molta qualitat en la meva formació com a professora.

La Laura València sempre em tenia la feina de la setmana programada, el primer dia ja em va donar el meu horari amb l’opció d’anar variant les classes segons les meves preferències i necessitats.

Vaig rodar amb tots els professors per poder veure les diferents maneres d’explicar i organitzar la classe que té cada docent.

Em va saber transmetre la vocació com a professora i creure amb el que fas encara que de vegades només reps ingratitud per alguns alumnes.

Actualment estic exercint com a professora de Cicles Formatius de Grau Mig i Superior a l’Escola Tècnica Girona i encara quan tinc inseguretat, o necessito consells li demano ajuda a la Laura i ella sempre m’ajuda.

Moltes gràcies Laura.

Margaret Arce, Escrit al Practicum del Màster de Professorat a Cicles Formatius durant el curs 2012-13.