CFGM - Gestió Administrativa

Explora nous horitzons amb el Cicle Formatiu de Gestió Administrativa: Troba la teva vocació i prepara’t pel futur.

Plantejament

Des dels seus inicis, EDUCEM ha apostat per la formació professional. La nostra trajectòria en aquesta etapa educadora supera els 80 anys.

L’enfocament que es dóna al cicle, en els diferents mòduls, és treballar la vessant teòrica i pràctica, per aprendre d’una manera dinàmica i engrescadora les diferents tècniques i mitjans per desenvolupar-se com a tècnics en Gestió Administrativa, situar-se al món de l’empresa, cobrir les seves necessitats de treball i tenir totes les eines i recursos per incorporar-s’hi.

Transversalitat, creativitat, iniciativa, sempre han estat competències vitals en els millors professionals de l’empresa. Per això en aquest cicle impartim coneixements de Màrqueting i Comunicació en diversos mòduls del temari, conformant una veritable especialització que permet assolir una visió àmplia, integral i profunda de l’empresa, que permeti obrir camins i conformar una carrera professional amb el màxim de garanties.

A més, busquem que l’alumnat es motivi per a l’estudi, que vegi que és una activitat gratificant i agradable, que tot el que s’estudia té una finalitat real relacionada amb el món laboral i que cal reciclar-se per continuar essent un bon professional. Per això, la metodologia de treball a EDUCEM és molt dinàmica i pràctica.

L’alumnat s’apropa al món de l’empresa mitjançant la metodologia de la simulació dels diferents departaments d’una empresa que es treballen integrats en un projecte multidisciplinar. El curs 2017 – 18 es va iniciar la col·laboració amb Gran Centre Granollers, associació de comerciants capdavantera i reconeguda internacionalment, i que proporciona diversos casos reals per que l’alumnat ha de treballar i resoldre.

Potenciem les capacitats laborals de relació, treball en equip, autonomia, interrelació, respecte, etc., que en un futur molt proper, els ajudarà per assolir amb èxit la formació en centres de treball (pràctiques en empreses).

Així mateix, cal destacar l’acció tutorial que duem a terme a EDUCEM. Els/les tutors/es estan en contacte continu amb l’alumne, fan el seguiment de la seva evolució en els estudis, mantenen entrevistes regulars amb els pares i les mares, realitzen un seguiment periòdic de les pràctiques en les empreses i orienten a l’alumnat tant acadèmicament com professionalment en el segon curs del cicle.

Per altra banda, les necessitats d’un mercat de treball integrat a la Unió Europea fan que la llengua anglesa esdevingui fonamental en la inserció laboral de l’alumnat dels cicles formatius. Per aquest motiu, en aquest cicle hem dissenyat activitats d’ensenyament – aprenentatge que incorporen la seva utilització, especialment en el mòdul Comunicació empresarial i atenció al client així com en el mòdul específic d’Anglès Professional.

Sortides i Activitats

Per tal de facilitar l’aprenentatge, els alumnes s’apropen a les institucions, entitats financeres i empreses privades, com Tecnocampus (UPF), Danone, KH Lloreda, Consum, Cafés Pont… Aquestes visites serveixen a l’alumne per veure que els continguts que el professorat dóna a l’aula estan directament relacionats amb la realitat empresarial i són totalment actualitzats.

Horaris

Aquest cicle té una durada de 2 cursos acadèmics (2.000 hores). L’horari és:

 • De dilluns a divendres de 8 a 14.30 h a primer curs i
 • de 9 a 13.30 h a segon curs (l’horari a segon pot variar).

Les pràctiques en empresa tenen una durada 515 hores.

Aquestes dades són orientatives, pendents del nou desenvolupament curricular de la FP.

Per poder accedir al cicle cal fer preinscripció al maig i posteriorment matrícula al juliol.

TITULACIÓ: TÈCNIC DE GRAU MITJÀ EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA

ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ:

L’alumnat amb la següent titulació té accés directe:

 • Graduat en Educació Secundària (ESO).
 • Tècnic auxiliar (FP1) o equivalent.
 • Batxillerat.
 • Fins 2n de BUP aprovat.
 • Títol de Tècnic en Grau Mitjà de qualsevol especialitat.

En el cas de NO tenir una de les titulacions anteriors, cal fer el Curs Específic per l’Accés als Cicles de Grau Mitjà o la Prova d’Accés a Grau Mitjà.

Tant el Curs Específic per l’Accés als Cicles de Grau Mitjà (CAM) com la Preparació a la Prova d’Accés a Grau Mitjà (PPAM) es poden estudiar al nostre centre.

Per poder accedir al cicle cal fer preinscripció al maig i posteriorment matrícula al juliol.

Perfil professional:

Competència General:

És competència general d’aquest tècnic realitzar activitats de suport administratiu en l’àmbit laboral, comptable, comercial, financer i fiscal, així com d’atenció al client, tant en empreses públiques com privades, aplicant la normativa vigent i protocols de qualitat, assegurant la satisfacció del client i actuant segons les normes de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental.

Competències Professionals:

Quant a les seves competències professionals, haurà de ser capaç de:

 • Tramitar documents i comunicacions internes o externes en els circuits d’informació de l’empresa en català, castellà i anglès.
 • Elaborar documents i comunicacions a partir d’ordres rebudes o informació obtinguda.
 • Classificar, registrar i arxivar comunicacions i documents segons les tècniques i els paràmetres establerts en l’empresa.
 • Registrar comptablement la documentació corresponent a l’operativa de l’empresa en condicions de seguretat i qualitat.
 • Realitzar gestions administratives de tresoreria, seguint les normes i protocols establerts per la gerència amb el fi de mantenir la liquiditat de l’organització.
 • Efectuar les gestions administratives de les àrees de selecció i formació dels recursos humans de l’empresa sota la supervisió del responsable superior del departament.
 • Donar suport administratiu en l’àrea de gestió laboral de l’empresa i sota la supervisió del responsable superior del departament.
 • Atendre als client/usuaris en l’àmbit administratiu i comercial assegurant els nivells de qualitat establerts i ajustant-se a criteris ètics i d’imatge de l’empresa/ institució.

Àmbit professional i de treball:

Aquest/a tècnic/a podrà exercir la seva activitat tant en grans com en mitjanes i petites empreses, en qualsevol sector d’activitat, i particularment en el sector de serveis, així com en les Administracions Públiques, oferint suport administratiu en les tasques d’administració i gestió i realitzant atenció als clients i als ciutadans.

MÒDULS PROFESSIONALS DEL CICLE

            
Comunicació empresarial i atenció al client
Operacions administratives de compravenda
Operacions administratives de recursos humans
Operacions auxiliars de gestió de tresoreria
Tècnica comptable
Tractament informàtic de la informació
Empresa i administració
Llengua catalana (*)
Anglès professional (*)
Itinerari Professional per a l’Ocupabilitat I (*)
Itinerari Professional per a l’Ocupabilitat II (*)
Sostenibilitat aplicada al sistema productiu (*)
Digitalització aplicada als sectors productius (*)
Projecte Intermodular
Estada a l'empresa (*)
TOTAL DEL CICLE2.000 hores
(*) Pendent de l’actualització del desenvolupament curricular.
L'alumnat gaudirà d'una hora setmanal de tutoria en cada curs acadèmic

Sortides acadèmiques:

A 2n. curs orientem a l’alumnat sobre les sortides acadèmiques en acabar el cicle amb
xerrades d’antics alumnes/as amb l’objectiu que coneguin totes les seves opcions:

 • Actualment amb l’aplicació de la LOMCE, l’alumnat de grau mitjà pot passar directament al CFGS d’Administració i Finances. Aquest cicle en el nostre centre és privat i per tant l’alumnat pot fer matrícula a finals de juny/juliol, un cop hagi aprovat el grau mitjà i hagi tramitat el títol.
 • A EDUCEM també oferim el CFGS d’Educació Infantil, una possible continuïtat després del CFGM de Gestió Administrativa. Aquest cicle en el nostre centre és privat i per tant l’alumnat pot fer matrícula a finals de juny/juliol, un cop hagi aprovat el grau mitjà i hagi fet el tràmit del títol.
 • Aquest cicle formatiu dona accés prioritari als cicles formatus de Grau Superior de la família professional d’Administració i GestióTanmateix, també dona accés a qualsevol cicle formatiu d’FP.
 • Altres Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Sortides Professionals:

Dins de les principals ocupacions i llocs de treball, trobem:

 • Auxiliar administratiu
 • Informació/atenció al client
 • Ajudant d’oficina
 • Auxiliar administratiu de cobraments i pagaments
 • Administratiu comercial
 • Auxiliar administratiu de gestió de personal
 • Auxiliar administratiu de les Administracions Públiques
 • Empleat d’atenció al client
 • Empleat de tresoreria
 • Empleat de mitjans de pagament

COL·LABORACIÓ AMB EMPRESES

A continuació, adjuntem una mostra orientativa d’empreses que han acollit alumnat aquest curs per tal que realitzessin la formació en centres de treball:

Empresa

AUDENS FOOD S.A.
COTY SPAIN S.L.
DISTRIVET S.L.
EPOS SPAIN ETT S.L.U.
FUSTER GÜELL ADVOCATS
GESTORIA DOMÍNGUEZ S.L.P.
GOMPLAST S.A.
HOSPITAL FUNDACIÓ PRIVADA
JORDI QUINTANA ASSOCIATS S.L.
ISP GRUP S.L.
MARLEX PEOPLE ETT S.L.U.
NOTARIA BLANCA CAFFARENA
PROANDRE S.L.
PUNT INFORMÀTIC & CREATIU S.L.
ROMERO Y SOLANO ABOGADOS S.C.
TEMPORING S.A.
TKS INFORMÁTICA Y AUTOMATISMOS S.L.
TRIVIUM PROCESAL S.L.P.
VILA CARRETILLAS S.L.

Població

Granollers
Granollers
Les Franqueses del Vallès
Granollers
Granollers
Granollers
Granollers
Sant Celoni
Canovelles
Les Franqueses del Vallès
Granollers
Canovelles
Les Franqueses del Vallès
Granollers
Mollet del Vallès
Granollers
Granollers
Granollers
Granollers

Empresa – Població

ARQUIMEDIS LEGAL S.L. – Granollers
ARQUIVET S.L.U. – Les Franqueses del Vallès
ASSESSORIA VALLÈS – Mollet del Vallès
BALONMANO GRANOLLERS – Granollers
BIGAS GRUP S.L. – Granollers
DECOWOOD – La Roca del Vallès
EPOS SPAIN ETT S.L.U. – Granollers
ESCOLA MOGENT – La Roca del Vallès
FINQUES COT S.L. – Granollers
FRAIKIN – Granollers
GRAN CENTRE GRANOLLERS – Granollers
LAMIGRAF – L’Ametlla del Vallès
MARLEX ETT – Granollers
PARC ESTUDI S.L. – Granollers
PROANDRE S.L. – Granollers
PUNT INFORMÀTIC & CREATIU S.L. – Granollers
ROMERO Y SOLANO ABOGADOS S.C. – Mollet del Vallès
SMURFIT KAPPA ESPAÑA S.A – Canovelles
TKS INFORMÁTICA Y AUTOMATISMOS S.L. – Granollers
TRIVIUM PROCESAL S.L.P. – Granollers

Informa't i matriculat!

Si vols més informació sobre les preinscripcions o qualsevol consulta dels centres, deixa'ns les teves dades:

Formulari d'informació web

protecció de dades

butlletins

13 + 1 =

Informació bàsica sobre protecció de dades
ResponsableEDUCEM
FinalitatRespondre a les consultes que realitzen els usuaris.
LegitimacióConsentiment de l'interessat
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte per obligació legal.
DretsAccedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
Informació addicionalPot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra web: Protecció de dades