Defensa dels projectes CFGS Educació infantil - TEI

Defensa dels projectes CFGS Curs 16-17
Educació infantil – TEI

Un Món d’aventures

Un món d’aventures és un casal d’estiu que funciona a partir de centres d’interès (mitjà educatiu que ens permet globalitzar i interrelacionar diferents continguts, que d’una altra manera, quedarien deslligats). Hi ha un fil conductor o temàtica central. Aquest any el casal es basarà en “Els pirates”.

Es troba ubicat a la província de Tarragona, al municipi d’Alcanar. Es tracta d’un entorn privilegiat, a 5 minuts a peu de la platja, fet que permet realitzar diferents tipus d’activitats com poden ser: gaudir de la platja, anar en vaixell, recol·lectar objectes marins, snorkel, etc.
El casal d’estiu està dirigit a infants d’entre 3 i 12 anys, que estaran dividits en 3 grups per franges d’edat.

Els objectius principals són: educar en el temps de lleure, la diversitat i el respecte, garantir una atenció individualitzada i ajudar a desenvolupar les habilitats i les potencialitats a través de les activitats proposades. També un aspecte que es vol fomentar és el respecte envers ells mateixos, els companys i l’entorn.

Promotors del negoci: Mabel Heredia, Gemma Balsells i Arantxa Espinosa.

Busy bees

L’escola bressol “Busy Bees” és un centre de caràcter privat que atén infants d’entre 0 i 3 anys. Situada a Vilafranca del Penedès, va obrir les seves portes el setembre de l’any 2016.

L’escola té com a objectiu aconseguir el desenvolupament integral dels infants satisfent les necessitats individuals de cadascun d’ells. A més, és una escola inclusiva i integrant, ja que dóna atenció a la diversitat acollint infants sense tenir en compte el seu origen, creença o religió i amb qualsevol tipus de necessitat educativa específica (NEE).

Un altre dels objectius de l’escola és enfocar la seva metodologia en l’art i la llengua anglesa, ja que, actualment, l’art ha tingut una pèrdua molt important en l’àmbit de l’ensenyament; per aquest motiu, l’escola vol compensar aquesta mancança donant-li un major prestigi desenvolupant la creativitat i la imaginació en els més petits. D’altra banda, també es vol potenciar la llengua anglesa, ja que aquesta ha anat adquirint un gran valor social en l’actualitat.

Per això, els professionals estan preparats i disposats a contribuir en l’educació dels més petits.

Promotors del negoci: Xènia Valldaura, Ariadna Úbeda i Anna Fernando.

El Petit pas

El Petit Pas és una casa de colònies, formada per un conjunt de cabanes en els arbres. És un servei emmarcat dins de l’àmbit de l’educació no formal i de caràcter privat, situada a Sant Hilari de Sacalm.

S’encarrega d’organitzar experiències úniques ambientades i basades en la natura per a nens i nenes de 3 a 9 anys. L’experiència proposada es basa en una estada de 7 dies a partir del 6 de juny fins el 27 d’agost, en un entorn completament natural, allunyat de la ciutat, on els infants realitzaran activitats basades en el món natural i rural: Ells seran “els exploradors” o protagonistes de fer activitats com ara: agafar l’aigua de la font, cuidar i recollir els productes de l’hort, cuina artesanal, cuidar els animals, excursions per l’entorn que els envolta, jocs a la natura, bosc vertical, activitats sensorials i d’orientació, descoberta de la fauna i flora, entre altres.

Promotors del negoci: Tania Moreno, Nora Lopez, Marta Pocurull i Marina Requena.

El Bosc Màgic

El Bosc Màgic és una escola privada situada a Santa Agnès de Malanyanes, amb el propòsit d’oferir un servei educatiu i de suport a les famílies per infants de 0 a 3 anys.

L’eix central del projecte educatiu de l’escola és la natura, i mitjançant l’experimentació amb aquesta, es poden treballar els diferents aspectes curriculars com la descoberta d’un mateix, la descoberta de l’entorn i la relació amb els altres.

A més, es fomenten els hàbits i rutines més importants per als infants com ara l’autonomia personal, la higiene, la salut i l’alimentació, que afavoriran el desenvolupament de la seva autonomia.

Es treballarà a partir de blocs d’activitats, basats en les propostes pedagògiques de Decroly i Montessori. En aquests blocs es treballaran diferents àmbits com els lingüístics, lògic-matemàtics, artístics i musicals.

Promotors del negoci: Marta Moliner, Cristina Plaza i Ariadna Càceres.

Tot Jugant

La ludoteca Tot Jugant ofereix un servei de lleure educatiu destinat als infants de 0 a 6 anys. És un projecte en el qual es pretén brindar als infants i a les seves famílies un espai ric d’estímuls i on es produeixin diversos aprenentatges

El nom de la ludoteca Tot jugant, fa referència a l’acció del verb jugar i a tot allò que es produeix quan estem jugant. Quan es juga es generen experiències vitals carregades de comunicació i d’interacció amb els altres, convertint-se en una activitat fonamental pel desenvolupament de l’infant.

Tot jugant és una ludoteca on els petits i els grans aprenen i maduren els continguts. A més a més, és un espai idoni per compartir experiències i realitzar tallers per tal de créixer i evolucionar tots plegats.

Aquest projecte es crea amb la finalitat d’anar cap a una educació que ajudi als infants a construir la seva confiança, el seu llenguatge i les seves habilitats socials mitjançant el joc amb una metodologia d’aprenentatge bàsica.

Promotors del negoci: Georgina Soto

La Llavor

L’escola bressol La Llavor és un centre ecològic privat situat a Cardedeu. El seu objectiu principal és que els més petits aprenguin a donar importància al medi ambient, la naturalesa i al reciclatge.

L’escola bressol fomenta la transmissió de valors entre els infants. Valors com el respecte, l’esforç, l’afecte i el diàleg, principalment. Es treballa per satisfer les necessitats dels infants i pel seu desenvolupament integral.

Com a tret diferencial, diem que la Llavor és un centre ecològic, ja que tot el material que s’utilitza és reciclat i ecològic.

L’escola destaca en aspectes com la gestió de materials, residus i recursos del propi centre, a més de l’adquisició d’hàbits de consum ecològic (energia, aigua, alimentació, etc.) tant per part dels alumnes, professors, com de les pròpies famílies. L’escola es torna més sostenible, es redueixen despeses, i a la vegada els infants adquireixen valors de respecte al medi ambient que els guiarà en la seva vida present i futura.

Promotors del negoci: Arantxa Fernandez, Anna Bachiller i Xana Pinto

Magic Kingdom

Magic Kingdom és un casal públic situat a l’Ametlla del Vallès, destinat a infants de 3 a 6 anys.

El casal pretén marcar la diferència amb els casals de la localitat donat que la majoria dels casals són esportius i els infants d’aquesta edat el que més els entusiasma -després del període escolar- és gaudir d’una de les coses que més els crida l’atenció, les pel·lícules i els personatges del món Disney. Per aquesta raó aquest any el centre d’interès escollit és Disney.

L’objectiu principal del casal és aconseguir que els infants gaudeixin de l’estiu de la manera més divertida.

L’organització dels infants es realitza per grups d’edats, tret d’algunes activitats concretes que es faran en grups heterogenis i d’altres on s’agruparan amb l’objectiu de fomentar la cooperació i l’aprenentatge mitjançant la imitació o l’ajuda entre els infants de diferents edats.
El casal Magic Kingdom té una durada de cinc setmanes, del 26 de juny fins el 28 de juliol de 2017 (ambdós inclosos), sempre amb l’opció de venir per setmanes.

Promotors del negoci: Sara Giménez, Olga Jordán, Anna Catalán i Mireia Ciurans